Ajankohtaista, Toimisto

Vinkit oikeanlaisen työtuolin valintaan

18.6.2023, KT Interior

Miten valita sopiva työtuoli?

Kun työ- ja toimistotuoleja on monia erilaisia ja erilaisilla säätömahdollisuuksilla varustettuina, voi olla vaikea valita monista vaihtoehdoista juuri se oikea työtuoli. Joissain työtuolimalleissa on enemmän säätömahdollisuuksia kuin toisissa, ja tuoleja on monenlaisista materiaaleista valmistettuina, jotka myös vaikuttavat istumakokemukseen. Miten siis valita sopiva työtuoli? Suosittelemme aina testaamaan työtuoleja, ja yritykset voivat tilata kauttamme työtuoleja testikäyttöön. Lisätietoja työtuolin koekäyttö -palvelustamme löydät täältä.

Yksi tärkeä asia valittaessa työtuolia on tietää, millaista tukea keho tarvitsee ja millaisissa tilanteissa tuolia käytetään. On myös hyvä ottaa huomioon, käyttävätkö useat henkilöt samaa tuolia, jolloin sen tulisi helposti mukautua erilaisille istujille.

Herman Millerin kaikki työtuolimallit on suunniteltu niin, että ne eivät lukitse istujaa paikalleen. Sen sijaan ne aktivoivat lihasryhmiä ja edistävät verenkiertoa ja hapen saantia elimistössä, mikä puolestaan auttaa ylläpitämään keskittymiskykyä työskentelyn aikana.

Istumatyössä on tärkeä kiinnittää huomiota työpisteen työergonomiaan ja hyvään istuma-asentoon. Kun vietetään suuri osa päivästä istuen, toimistolla tai kotona töitä tehden tai pelaten, ergonominen tuoli auttaa ylläpitämään oikeanlaista istuma-asentoa sekä parantaa työtehoa ja keskittymiskykyä tarjoamalla tukea oikeille lihaksille. Neuvottelutiloissa on tärkeä tarjota mukava ja ergonominen istumakokemus, joka voi näin edistää tuottavaa keskustelua ilman turhia fyysisiä epämukavuuksia. Pitkäaikainen huono istuma-asento kun voi johtaa erilaisiin vartalon kiputiloihin ja jumeihin, joten on suositeltavaa investoida oikeanlaiseen työtuoliin. Älä tingi hyvinvoinnista, vaan panosta laadukkaaseen ja hyvään työtuoliin, joka kestää pitkään. Herman Millerin työtuoleilla on 12 vuoden takuu.

Tutustu työ- ja toimistotuolien valikoimaamme >


Vinkit työtuolin valintaan

1. Työtuolin tulee olla oikean kokoinen

Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Kun tuoli on istujalleen sopivan kokoinen ja siitä löytyy yksilöllisiin tarpeisiin soveltuvat säätö-ominaisuudet, on työergonomia istumatyössä taattu.

Herman Miller Aeron Remastered työtuoli  Herman Miller Cosm työtuoli

Vasemman puoleinen kuva. Aeron Remastered työtuoli on klassikko, ja siitä on saatavana kolme eri kokoa, A-, B-, ja C -koot. Verkkomateriaalin ansiosta tuoli on helposti puhdistettava.

Oikeanpuoleinen kuva.  Cosm High-Back tuolissa on miellyttävä verkkomateriaali ja tukeva korkea selkänoja sekä istujan liikkeisiin mukautuva automaattinen keinu, joka luovat erinomaisen istuma-asennon.  Käsinojiksi on valittavissa kolme erilaista, leaf, kiinteät tai korkeus säätyvät -käsinojat.


2. Pohdi tuleeko työtuoli henkilökohtaiseen käyttöön vai käyttääkö tuolia useampi henkilö

Kun tuolissa on monipuolisesti erilaisia säätöominaisuuksia, saa niiden avulla säädettyä hyvän istumakokemuksen sekä yksilöllisen ergonomian. Jos työtuolia käyttää useat henkilöt, helpottaa istujia se, että jokaisen istujan ei tarvitse säätää tuolin erikseen säätöjä. Jos tuoli tulee henkilökohtaiseen käyttöön, suosittelemme tässä tapauksessa valitsemaan monipuolisilla säätöominaisuuksilla varustetun työtuolin.

Herman Miller Embody työtuoli.  Herman Miller Cosm työtuoli.

Vasemman puoleinen kuva.  Herman Miller Embody on yksi suosituimmista työtuolimalleista. Embody on erinomainen valinta henkilökohtaiseen käyttöön, esimerkiksi työtuoliksi tai pelituoliksi. Embodyn kapea selkänoja jättää hartiaseudun vapaaksi ja verhoiltu istuin mukautuu istujan mukaisesti taaten veren-ja hapenkierron. Tuoli pitää olo mukavana ja viileänä, ja työtuoli on myös terveysvaikutteinen ja soveltuu myös sellaisille henkilöille työtuoliksi, joilla on selkä-, niska- tai hartiaongelmia.

Oikeanpuoleinen kuva. Cosm-työtuoli erinomainen valinta jos tuolia käyttää useat henkilöt. Se on erinomainen valinta työpisteelle ja myös neuvottelilaan tuoliksi. Cosm-työtuolin innovatiivinen ja automaattinen keinu yhdessä joustavan verkkomateriaalin kanssa luo istujalleen oikean asennon ilman, että jokaisen tarvitsee säätää tuolia erikseen. Cosm-tuolin ainoa tarvittava säätöominaisuus on istuinkorkeuden säätö. Tuolia on saatavan kolmella eri selkänojan korkeudella.

 

4. Valitse sopiva materiaali

Hengittävät, huokoiset verhoilumateriaalit mahdollistavat lämmön ja kosteuden haihtumisen, mikä takaa miellyttävän istumakokemuksen. Pehmeästä istuintuntumasta pitävälle pehmustettu ja verhoiltu tuoli saattaa olla verkkomateriaalia parempi valinta. Pehmustetuissa tuoleissa on ns. älyvaahto, joka muovautuu istujan mukaan ja istuinosa on jo osittain valmiiksi muotoiltu tai sisäosan rakenne on verkkomainen, mutta siihen on yhdistetty vielä verhoilukangas. Tällaisia tuoleja ovat Embody, Lino, Verus sekä Sayl, joissa on tekstiiliverhoilu. Jos pitää ilmavammasta istumakokemuksesta tai hikoilee tuolissa, voi valita verkkomateriaalilla varustetun työtuolin, kuten Aeron, Mirra2 tai Cosm.

Herman Miller Lino työtuoli KT Interiorilta. Lue työtuolin valinta -artikkeli.   Herman Miller Sayl työtuoli KT Interiorilta. Lue työtuolin valinta -artikkeli.

Vasemman puoleinen kuva. Linon selkänojaan on suunniteltu ilmava ja hengittävä Duo -verkkomateriaali, jossa on kolme eri tukivyöhykettä. Tällä tavoin tuoli antaa tuen oikeisiin paikkoihin koko selkärangan alueella ja lisäksi tukien lannerankaa.

Keskellä. Sayl tarjoaa korkean ergonomisen tuen omalaatuisella designillaan- tuoli, jossa ei ole perinteistä kehystä selkänojassa vaan siinä on käytetty tukevaa ja joustavaa 3D-tulostettua verkkomateriaalia yhdessä tukipylvään kanssa. Ominaisuus tarjoaa terveellisen yhdistelmän tukea ja vapautta liikkua.

Herman Miller Aeron verkkomateriaali.   Herman Miller Mirra2 työtuoli

Aeron-  ja Mirra2-työtuolien verkkomateriaali on erittäin hengittävä ja ilmaa läpäisevää. Verkkomateriaalista valmistettu työtuoli on helppo pitää puhtaana.

 

5. Valitse tyylikkäin ja omaan makuusi sopiva työtuoli


Tuolin valinnassa voi huomioida viimeistellyn muotoilun sekä sisustukseesi sopivan värin. Värien avulla saa työtilasta luotua inspiroivan ja energisoivan – valitse siis värikäs työtuoli, ergonomiasta tinkimättä. Rohkea sisustaja valitsee mieleisensä ja omaan tyyliin sopivan värin.

Neutraalit värit, musta sekä harmaa ovat aina suosiossa ja suosituimpia työtuoleja ovatkin mustan värinen Embody-tuoli sekä klassikoksi muodostunut Aeron Remastered kiillotetulla alumiini jalustalla, joka tekee tuolista ylellisen näköisen.

Herman Miller Mirra2 työtuoli  Herman Miller Aeron työtuoli.   Herman Miller Verus sininen työtuoli.

Kuvissa: Herman Miller Mirra2, Aeron Remastered, sekä Verus, joka on hintakategorialta edullinen työtuolimalli.

Verkkokaupassamme on työtuolimallien suosituimmat väriyhdistelmät, mutta mikäli et löydä haluamaasi, voi myös valita mieleisin värin konfiguraattoreiden avulla ja tilata tuolin kauttamme. Jokaisen työtuolimallin lisätiedoista löydät linkin tuotteen konfiguraattoriin.

 

6. Kiinnitä huomiota tuolin kestävyyteen

Hyvä designin tunnusmerkki on ajattomuus ja pitkäikäisyys. Ergonominen ja itselle sopiva työtuoli on panostus omaan hyvinvointiin ja myös ekologinen valinta. Kun työtuoli on valmistettu pääosin kierrätetystä sekä kierrätettävästä materiaalista, ja tuoliin on saatavana varaosia (myös takuuajan jälkeen) on se myös ympäristöystävällinen valinta. Herman Millerin työtuoleilla on 12 vuoden takuu, joka takaa työtuolin pitkän käyttöiän. Lisäksi työtuolit ovat valmistettu pääosin kierrätetystä materiaalista ja käyttöiän jälkeen tuolin osat ovat kierrätettävissä jopa 98%:sti. 

 

 

Työtuoli kannattaa testata ennen hankinta päätöstä. Showroomillamme voit koeistua tuolimallit ennen tilaamista. Varaathan ajan showroomillemme ottamalla yhteyttä meihin.

Yrityksille tarjoamme mahdollisuuden tilata toimistolle testattavaksi työtuolimalleja veloituksetta. Tutustu palveluumme ja tilaa työtuoleja koeistuttavaksi >>

 


 

Herman Miller. KT Interior on Herman Millerin maahantuoja Suomessa.

 

Herman Miller on yhdysvaltalainen kalustevalmistaja, joka on tunnettu erityisesti ergonomisista designtyötuoleista. Herman Millerin tuotevalikoimaan kuuluvat korkealaatuiset työtuolit, loungekalusteet, toimistokalusteet sekä valaisimia, joista kaikki soveltuvat niin julkitiloihin kuin kotiinkin. Esteettisten ja viimeisteltyjen tuotteiden takana on pitkä tuotekehitysprosessi sekä tutkimustyö yhdessä suunnittelijoiden ja ergonomia-asiantuntijoiden kanssa. HermanMiller on kalustesuunnittelun edelläkävijä, sillä kalusteiden suunnittelutyö ei pelkästään ulotu visuaalisiin tekijöihin vaan suunnittelutyössä on huomioitu käytettävyys, ergonomisuus, kestävyys sekä vihreät arvot.

 


Miten voimme auttaa?

KT Interiorin laajasta valikoimasta kalusteita ja valaisimia löytyy ergonomisia ja työhyvinvointia sekä työviihtyvyyttä lisääviä ratkaisuja, jotka auttavat ihmisiä pysymään tuottavina ja terveinä toimistossa, kotona ja muualla. Olitpa vasta aloittamassa työpaikkasi hyvinvoinnin muutosta tai olet tehnyt niin jo vuosia, autamme sinua mielellämme.

Ota yhteyttä