Ajankohtaista, Toimisto

Vinkit oikeanlaisen työtuolin valintaan

18.6.2021, KT Interior

Miten valita sopiva työtuoli?

Työtuolia valittaessa sinun on tärkeä tietää, millaista tukea kaipaat kehollesi ja missä tilanteissa käytät tuolia. On myös hyvä miettiä, käyttääkö tuolia myös muutkin henkilöt. Työ- ja toimistotuoleja on useita erilaisia ja erilaisilla säädöillä varustettuina. Osassa malleista on enemmän säätöominaisuuksia kuin toisissa ja tuolien materiaaleillakin on eroa istumakokemuksessa.  Herman Millerin kaikki työtuolimallit ovat suunniteltu niin, ettei tuoli lukitse istujaa paikoilleen vaan työtuoli aktivoi lihasryhmiä ja edistää siten veren ja hapen kiertoa elimistössä, jolloin jaksat keskittyä työskentelyyn. Kerromme tässä artikkelissa hyödyllistä tietoa, mitä ottaa huomioon työtuolin valinnassa.

Etätyön lisääntyessä on hyvä kiinnittää huomiota oman työpisteen työergonomiaan ja hyvään istuma-asentoon. Kotona saatetaan työskennellä ruokapöydän äärellä tai tehdä töitä jopa sohvalta käsin. Pitkään jatkunut huono istuma-asento aiheuttaa vartaloon kiputiloja ja jumeja. Käytännöllisen työtuolin avulla saat kotona työskentelystä tai pelaamisesta enemmän irti.

Jos istuu päivittäin kahdeksan tunnin ajan on erityisen tärkeä kiinnittää huomiota oikeanlaiseen istuma-asentoon, jotta vartalon kiputiloilta vältytään. Älä tingi omasta hyvinvoinnista, vaan panosta laadukkaaseen ja ergonomiseen työtuoliin, joka on myös samalla pitkäikäinen hankinta. Herman Millerin työtuoleilla on 12 vuoden takuu.

Tutustu työ- ja toimistotuolien valikoimaamme >


Vinkit työtuolin valintaan


1. Työtuolin tulee olla oikean kokoinen

Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Kun tuoli on istujalleen sopivan kokoinen ja siitä löytyy yksilöllisiin tarpeisiin soveltuvat säätö-ominaisuudet, on työergonomia istumatyössä taattu.

Herman Miller Aeron Remastered työtuoli  Herman Miller Cosm työtuoli

Vasemman puoleinen kuva. Aeron Remastered työtuolissa istut kuin toimitusjohtaja. Tästä tuolimallista on saatavana kolme eri kokoa, A, B, ja C -koot, joista yleisimmin B -koko sopii n. 98%:lle käyttäjistä. Verkkomateriaalin ansiosta tuoli on helposti puhdistettava.

Oikeanpuoleinen kuva. Haluatko korkeaselkäisen työtuolin? Silloin Cosm High-Back tuoli on sinulle oiva valinta. Korkea selkänoja, ja istujan liikkeisiin mukautuva automaattinen keinu sekä verkkomateriaali luovat erinomaisen istuma-asennon. Käsinojiksi on valittavissa kolme erilaista, leaf, kiinteät tai korkeus säätyvät -käsinojat.


2. Mieti, hankitko tuolin itsellesi vai käyttääkö tuolia myös joku muu

Monipuolisten säätöominaisuuksien avulla jokainen saa hyvän istumakokemuksen sekä yksilöllisen ergonomian, mutta mikäli  työtuolia käyttää muutkin henkilöt, helpottaa istujia se, että jokaisen istujan ei tarvitse erikseen säätää tuolin säätöjä. Jos tuoli tulee henkilökohtaiseen käyttöön, suosittelemme tässä tapauksessa valitsemaan monipuolisilla säätöominaisuuksilla varustetun työtuolin.

Herman Miller Embody työtuoli.  Herman Miller Cosm työtuoli.

Vasemman puoleinen kuva.  Herman Miller Embody on yksi suosituimmista työtuolimalleista. Embody on erinomainen valinta henkilökohtaiseen käyttöön, esimerkiksi työtuoliksi tai pelituoliksi. Tämä työtuoli on myös terveysvaikutteinen ja soveltuu myös sellaisille henkilöille työtuoliksi, joilla on selkä-, niska- tai hartiaongelmia. Embodyn kapea selkänoja jättää hartiaseudun vapaaksi ja verkkomainen rakenne mukautuu istujan mukaisesti taaten veren-ja hapenkierron sekä antaa hengittävän istumakokemuksen, jolloin jaksaa keskittyä työntekoon tai pelaamiseen.

Oikeanpuoleinen kuva. Jos työtuolia käyttää myös muutkin henkilöt taloudessasi, on Cosm -työtuoli erinomainen valinta. Cosm -työtuolin innovatiivinen ja automaattinen keinu yhdessä joustavan verkkomateriaalin kanssa luo istujalleen oikean asennon ilman, että jokaisen tarvitsee säätää tuolia erikseen. Cosm -tuolin ainoa tarvittava säätöominaisuus on istuinkorkeuden säätö. Tuoli on ergonominen jokaiselle istujalle sen mukautuvan verkkomateriaalin sekä joustavan, mutta kestävän rungon vuoksi. Tuolia on saatavan kolmella eri selkänojan korkeudella.

 

4. Valitse sopiva materiaali

Hengittävät, huokoiset verhoilumateriaalit mahdollistavat lämmön ja kosteuden haihtumisen, mikä takaa sinulle miellyttävän istumakokemuksen. Hieman pehmeämmästä istuintuntumasta pitävälle pehmustettu ja verhoiltu tuoli saattaa olla parempi valinta. Pehmustetuissa tuoleissa on ns. älyvaahto, joka muovautuu istujan mukaan ja istuinosa on jo osittain valmiiksi muotoiltu tai rakenne on verkkomainen mutta siihen on yhdistetty vielä verhoilukangas. Tällaisia tuoleja ovat Embody, Lino, Verus sekä Sayl, joissa on tekstiiliverhoilu. Jos taas pitää ilmavammasta istumakokemuksesta tai hikoilee tuolissa, voi valita verkkomateriaalilla varustetun työtuolin, kuten Aeron, Mirra2 tai Cosm.

Herman Miller Lino työtuoli KT Interiorilta. Lue työtuolin valinta -artikkeli.   Herman Miller Sayl työtuoli KT Interiorilta. Lue työtuolin valinta -artikkeli.

Vasemman puoleinen kuva. Linon selkänojaan on suunniteltu ilmava ja hengittävä Duo -verkkomateriaali, jossa on kolme eri tukivyöhykettä. Tällä tavoin tuoli antaa tuen oikeisiin paikkoihin koko selkärangan alueella ja lisäksi tukien lannerankaa.

Oikeanpuoleinen kuva. Sayl tarjoaa korkean ergonomisen tuen omalaatuisella designillaan- tuoli, jossa ei ole perinteistä kehystä selkänojassa vaan siinä on käytetty tukevaa ja joustavaa 3D-tulostettua verkkomateriaalia yhdessä tukipylvään kanssa. Ominaisuus tarjoaa terveellisen yhdistelmän tukea ja vapautta liikkua.

Herman Miller Aeron verkkomateriaali.   Herman Miller Mirra2 työtuoli

Aeron  ja Mirra2 työtuolien –verkkomateriaali on erittäin hengittävä ja ilmaa läpäisevää. Verkkomateriaalista valmistettu työtuoli on helppo pitää puhtaana.

 

5. Valitse tyylikkäin ja omaan makuusi sopiva työtuoli


Tuolin valinnassa voi huomioida viimeistellyn muotoilun sekä sisustukseesi sopivan värin. Värien avulla saat työtilasta luotua inspiroivan ja energisoivan – valitse siis värikäs työtuoli, ergonomiasta tinkimättä. Rohkea sisustaja valitsee mieleisensä ja omaan tyyliin sopivan värin.

Neutraalit värit, musta sekä harmaa ovat aina suosiossa ja suosituimpia työtuoleja ovatkin musta Embody tuoli sekä klassikoksi muodostunut Aeron Remastered kiillotetulla alumiini jalustalla, joka tekee tuolista ylellisen näköisen.

Herman Miller Mirra2 työtuoli  Herman Miller Aeron työtuoli.   Herman Miller Verus sininen työtuoli.

Kuvissa: Herman Miller Mirra2, Aeron Remastered, sekä Herman Millerin uusin työtuolimalli Verus, joka on hintakategorialta edullisin työtuolimalli.

Verkkokaupastamme löytyy työtuolimallien suosituimmat väriyhdistelmät, mutta mikäli et löydä haluamaasi, voit myös valita mieleisin värin konfiguraattoreiden avulla ja tilata tuolin kauttamme. Jokaisen työtuolimallin lisätiedoista löydät linkin tuotteen konfiguraattoriin.

 

6. Kiinnitä huomiota tuolin kestävyyteen

Hyvä designin tunnusmerkki on ajattomuus ja pitkäikäisyys. Ergonominen ja itselle sopiva työtuoli on panostus omaan hyvinvointiin ja myös ekologinen valinta. Kun työtuoli on valmistettu pääosin kierrätetystä sekä kierrätettävästä materiaalista ja tuoliin on saatavana varaosia (myös takuuajan jälkeen) se on myös ympäristöystävällinen valinta. Herman Millerin työtuoleilla on 12 vuoden takuu, joka takaa työtuolin pitkän käyttöiän. Lisäksi työtuolit ovat valmistettu pääosin kierrätetystä materiaalista ja käyttöiän jälkeen tuolin osat ovat kierrätettävissä jopa 98% asti. 

 

 

Työtuoli kannattaa testata ennen hankinta päätöstä. Showroomillamme voit koeistua tuolimallit ennen tilaamista. Varaathan ajan showroomillemme ottamalla yhteyttä meihin. Yrityksille tarjoamme mahdollisuuden tilata toimistolle testattavaksi työtuolimalleja veloituksetta. Täytä lomake tästä >>

 


 

Herman Miller. KT Interior on Herman Millerin maahantuoja Suomessa.

 

Herman Miller on yhdysvaltalainen kalustevalmistaja, joka on tunnettu erityisesti ergonomisista designtyötuoleista. Herman Millerin tuotevalikoimaan kuuluvat korkealaatuiset työtuolit, loungekalusteet, toimistokalusteet sekä valaisimia, joista kaikki soveltuvat niin julkitiloihin kuin kotiinkin. Esteettisten ja viimeisteltyjen tuotteiden takana on pitkä tuotekehitysprosessi sekä tutkimustyö yhdessä suunnittelijoiden ja ergonomia-asiantuntijoiden kanssa. HermanMiller on kalustesuunnittelun edelläkävijä, sillä kalusteiden suunnittelutyö ei pelkästään ulotu visuaalisiin tekijöihin vaan suunnittelutyössä on huomioitu käytettävyys, ergonomisuus, kestävyys sekä vihreät arvot.

 


Miten voimme auttaa?

KT Interiorin laajasta valikoimasta kalusteita ja valaisimia löytyy ergonomisia ja työhyvinvointia sekä työviihtyvyyttä lisääviä ratkaisuja, jotka auttavat ihmisiä pysymään tuottavina ja terveinä toimistossa, kotona ja muualla. Olitpa vasta aloittamassa työpaikkasi hyvinvoinnin muutosta tai olet tehnyt niin jo vuosia, autamme sinua mielellämme.

Ota yhteyttä