Valaistus, Yleinen

Valaistusratkaisut puurimakattoon

26.4.2023, KT Interior

JLC Techin T-BAR™- ja Gemini -valaisimet kustomoitavissa puurimakattoihin

T-BAR™-valaisin tarjoaa innovatiivisen valaistusratkaisun, sillä valaisimilla voidaan korvata osa katon T-profiileista. Uutena ominaisuutena valaisimissa on mahdollisuus kustomoida ne sopimaan mihin tahansa puurimakattoon, sillä valaisinten asennushelat valmistetaan mittapiirustusten perusteella ja se mahdollistaa T-BAR™-valaisimen sekä leveämpi profiilisen Gemini™-valaisimen integroimisen puurimakaton kanssa saumattomasti yhteen.

Rimakaton valaisimet.

T-BAR™- ja Gemini™-valaisinten ominaisuudet

T-BAR™-valaisimen leveys on 24 mm tai 15 mm. Darkpoint- ja mikroprismaoptiikka ovat suositeltuja ratkaisuja työskentelytiloihin, kun taas läpikulkutiloihin saadaan pehmeämpää ilmettä diffusoiduilla Block clear ja Block Frosted -satiinihäikäisysuojilla.

Gemini™-valaisinten leveys on 124,5 mm tai 116 mm. Näkyvämmän valopinnan avulla saadaan enemmän valotehoa verrattuna T-BAR™-valaisimiin. Optiikkana on näyttöpäätetyöskentelyyn soveltuva mikroprisma häikäisysuoja tai vaihtoehtoisesti opaali.

Tekniset ominaisuudet

Valaisimien vakiopituudet ovat 600 mm ja 1200 mm. T-BAR™ nettovalovirrat ovat välillä 1530–2615 lm/m optiikasta ja valaisimen leveydestä riippuen. Geminin™ nettovalovirrat ovat 1778–3666 lm/m. Valaisimiin on saatavana värilämpötilat 3000 K, 3500 K, 4000 K, 4500 K, dynaaminen säätö 2700 K – 5000 K ja RGBW.

Asennus

Asennus suositellaan tehtäväksi ennen rimakaton kiinnitystä kattoon. Ensin valaisimiin teetetyt helat kiinnitetään rimojen yläpintaan ruuveilla. Tämän jälkeen valaisin asetetaan alakautta rimojen väliin ja ruuvataan kiinni heloihin. Valaisimissa on esiasennetut pikaliittimet syöttöjohdoissa, mikä nopeuttaa jonoasennusta. Valaiseva pinta voidaan asentaa samaan tasoon rimojen kanssa, rimojen pinnan alapuolelle tai niin, että valaiseva pinta jää piiloon rimojen tason yläpuolelle. Vakiona ON/OFF ja Tridonic one4all (DALI 6, DSI, SwitchDIM, Corridor function), max. syöttö 3,6m T-Bar valoviivaa (3-6 valaisinta). DMX, DALI 8 ja Casambi.

 

T-BAR™-valaisinten optiikat ja tyypit


T-BAR™-valaisinten standardipituudet ovat 600 mm sekä 1200 mm ja leveydet 15 mm tai 24 mm.  Valaisimia voidaan käyttää yksittäisinä valaisimina, pitkinä valolinjoina tai niillä voidaan tehdä erilaisia kulmikkaita muotoja. Minimalistinen valaisin istuu osaksi monenlaista tyyliä.


T-BAR™ diffusing lens – mikroprismaoptiikka


T-BAR™  multireflector pienluminanssioptiikka – suurin teho tiloihin, joissa valonhallinta on tärkeää ja valo halutaan hallitusti keskitetymmille alueille. Profiilin ja heijastimen värivaihtoehtoina harmaa, valkoinen ja musta, tai haluttu RAL-väri.


T-BAR™  asymmetric seinänpesuoptiikka – epäsymmetrinen valonjako, jolla voidaan korostaa seinäpintoja


T-BAR™  Block Clear diffusing lens – katosta hieman ulkoneva profiili, jonka alaosa on valoa hajottavaa huurrettua akryylia ja sivut ovat kirkkaat


T-BAR™  Block frosted diffusing lens – katosta hieman ulkoneva profiili, jonka kaikki pinnat ovat valoa hajottavaa huurrettua akryylia

T-bar Signage, kylttivalaisin
T-BAR™  LED Signage – valaiseva opastekyltti, johon saadaan painettu teksti

 

T-Bar Up
T-BAR™ Up – 100% epäsuora valonjako, valo heijastuu tilaan.


T-BAR™ Two – mikroprisma ja Cut-Off Reflector -pienluminanssioptiikka samassa valaisimessa esim. neuvottelutiloihin. Molemmat optiikat ovat erikseen ohjattavissa

 
Gemini™ –  perinteistä T-Baria leveämpi valopinta. Saatavana kaksi rakenteeltaan erilaista versiota: Single lens ja Double lens. Optiikkoina on opaalipintainen Diffused white lens ja toimistoihin erinomaisesti soveltuva Diffused prismatic lens


T-BAR Eco™ – Kustannustehokas ja edullinen valaisinratkaisu. Opaali optiikka, valaisimen profiilin muoto pyöreä tai kulmikas neliö


Videoesittely

 

Tuote-esite puurimakaton valaisimista

Tutustu puurimakaton valaisinten esitteeseen. Esitteestä löydät tarkempia muun muassa valaisinten asennuksesta.

 


T-BAR™ -valaisin on yhdysvaltalaisen JLC-Techin valmistama T-profiilikattoon suunniteltu kevyt valaisin, jolla voidaan korvata osa katon T-profiileista. T-BAR™ on kokonainen tuoteperhe, sisältäen monipuolisen valikoiman optiikoita ja valaisintyyppejä. T-BAR™ -valaisimilla katto jää helposti avattavaksi ja sen akustiset ominaisuudet säilyvät ennallaan. Valaisimet soveltuvat asennettavaksi myös piilolista- ja metallikasettikattoihin.


Haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä