Ajankohtaista, Valaistus

T-BAR™ -valaisimet – inspiraatiota ja infoa

29.3.2022, KT Interior

T-profiilikattoon kehitetty valaistusratkaisu

 

T-BAR™ -valaisimet

T-BAR™ -valaisin on yhdysvaltalaisen JLC-Techin valmistama T-profiilikattoon suunniteltu kevyt valaisin, jolla voidaan korvata osa katon T-profiileista. T-BAR™ on kokonainen tuoteperhe, sisältäen monipuolisen valikoiman optiikoita ja valaisintyyppejä. T-BAR™ -valaisimilla katto jää helposti avattavaksi ja sen akustiset ominaisuudet säilyvät ennallaan. Valaisimet soveltuvat asennettavaksi myös piilolista- ja metallikasettikattoihin.

T-BAR™-valaisinten standardipituudet ovat 600mm sekä 1200mm. Valaisimia voidaan käyttää yksittäisinä valaisimina, pitkinä valolinjoina tai niillä voidaan tehdä erilaisia kulmikkaita muotoja. Minimalistinen valaisin istuu osaksi monenlaista tyyliä ja T-BAR™ -valaisimien avulla saa luotua yksilöllisen tunnelman tilaan valolinjojen- ja kuvioiden avulla. Modernin ja vähäeleisen muotoilun ansiosta valaisimet sulautuvat osaksi tilaa, onpa kyseessä sitten perinteinen toimisto tai innovatiivisempi ja luovempi tila.

T-BAR™ -valaisimilla voidaan korvata osa T-profiilikaton profiileista. Valaisimien universaali kiinnitystapa soveltuu monenlaisiin alakattojärjestelmiin. 

 

T-BAR™ -valaisimien asennus ja ohjaus

Asennuksen optimaalinen asennusajankohta on alakaton rakentamisen yhteydessä, jolloin ratkaisusta saadaan paras kustannushyöty. T-listat voidaan vaihtaa vapaasti T-BAR™-valaisimiin, ainoastaan pääkannattajien tulee olla normaaleja T-profiileja. T-BAR™-valaisimien universaali kiinnitystapa soveltuu useimpiin kattotyyppeihin standardi listaleveydellä. T-BAR™ -valaisimien universaali kiinnitystapa soveltuu useimpiin kattotyyppeihin valmistajilta Ecophon, Knauff, Rockfon, Fural, Armstrong, OWA ym.

Ohjausvaihtoehtoina on ON/OFF ja Tridonic one4all (DALI 6, DSI, SwitchDIM, Corridor function) 100W 24VDC. Yhdellä liitäntälaitteella voidaan syöttää maksimissaan 3,6m T-Bar valoviivaa (3-6 valaisinta). Ohjaustavoista löytyy myös DMX, DALI 8 ja Casambi-bluetooth.

 

T-BAR™-valaisimien optiikat ja tyypit

 1. T-BAR™ diffusing lens 
  – mikroprismaoptiikka
 2. T-BAR™  multireflector pienluminanssioptiikka
  – suurin teho tiloihin, joissa valonhallinta on tärkeää ja valo halutaan hallitusti keskitetymmille alueille. Profiilin ja heijastimen värivaihtoehtoina harmaa, valkoinen ja musta, tai haluttu RAL-väri
 3. T-BAR™  asymmetric seinänpesuoptiikka
  – epäsymmetrinen valonjako, jolla voidaan korostaa seinäpintoja
 4. T-BAR™  Block Clear diffusing lens
  – katosta hieman ulkoneva profiili, jonka alaosa on valoa hajottavaa huurrettua akryylia ja sivut ovat kirkkaat
 5. T-BAR™  Block frosted diffusing lens
  – katosta hieman ulkoneva profiili, jonka kaikki pinnat ovat valoa hajottavaa huurrettua akryylia
 6. T-BAR™  LED Signage
  – valaiseva opastekyltti, johon saadaan painettu teksti
 7. 12L
  – 90-asteen kulman muodostava valaisin, jonka avulla valaisevat kulmat onnistuvat helposti. 12L löytyy kustakin optiikasta
 8. T-BAR™ Up
  – 100% epäsuora valonjako, valo heijastuu tilaan
 9. T-BAR™ Two
  – mikroprisma ja Cut-Off Reflector -pienluminanssioptiikka samassa valaisimessa esim. neuvottelutiloihin. Molemmat optiikat ovat erikseen ohjattavissa
 10.  Gemini™
  –  uutuusvalaisin, jossa on perinteistä T-Baria leveämpi valopinta. Saatavana kaksi rakenteeltaan erilaista versiota: Single lens ja Double lens. Optiikkoina on opaalipintainen Diffused white lens ja toimistoihin erinomaisesti soveltuva Diffused prismatic lens
 11.  T-BAR Eco
  – Kustannustehokas ja edullinen valaisinratkaisu. Opaali optiikka, valaisimen profiilin muoto pyöreä tai kulmikas neliö

T-BAR™-valaisimien ominaisuudet

T-BAR valaisimet

 

T-BAR™ -valaisimilla toteutettuja kohteita

T-BAR™-valaisimilla on toteutettu monia projekteja Suomessa, Eurooppassa ja Amerikassa.

 


Tiedonjyvän päiväkoti Vantaan Tikkurilassa. Monikerroksinen kohde on toteutettu T-BAR™ Diffusing lens -mikroprisma valaisimilla.

 

American National Red Cross – HOK / LOOP Lighting. Tässä modernissa tilassa on käytetty T-BAR™ Block diffusing lens -valaisimia.

 

KT Interior referenssi - Eezy toimistotilojen valaistus.
Eezy Oyj, Turku. Aulatilan valaistuksessa on käytetty T-BAR™ Diffusing lens valaisimia.

 

220 Portage Royal Bank – Winnipeg, MB, Canada. RD Sales. T-BAR™ soveltui hyvin näihin mataliin tiloihin, optiikkoina T-BAR™ Signage ja Diffusing lens.

 

 

T-BAR Gemini toimii loistavasti tiloissa, joissa vaaditaan riittävää ja häikäisemätöntä yleisvalaistusta. 

 

T-BAR -valaisimet soveltuvat asennettavaksi myös esimerkiksi puurimakattoihin, piilolista- ja metallikasettikattoihin.

 


T-BAR™ -valaistuswebinaarin tallenne

Katso tallenne KT Interiorin ja LKD:n järjestämästä webinaarista alta.

 

Haluatko lisätietoja T-BAR™ -valaisimista?

Ota yhteyttä