Ajankohtaista, Valaistus

Arkkitehtoniset valaisimet

21.5.2021, KT Interior

Arkkitehtoniset valaisimet

 

Valaistus on olennaisen tärkeä osa tilan kokemisessa ja oikeanlaisen tunnelman luomisessa. Valo muodostaa suuren osan taidegallerian kokemuksellisuudesta, myymälän tuotteiden esiintuomisesta sekä ravintolan tunnelman muodostumisesta. Oikeanlaiset valaisimet, joissa on tilan funktiota tukeva valon laatu ovat pohdinnan arvoisia asioita. Valittaessa tilaan valaisimia, kannattaa miettiä mitkä valon ominaisuudet tukevat kyseiseen tilaan haluttavia eri tunnelmia ja siellä tehtäviä toimintoja. 

Ensinnäkin, arkkitehtonisiksi valaisimiksi voidaan mieltää valaisimet ja valonheitin -tyyppiset ratkaisut, jotka saadaan integroitumaan osaksi rakennusta niin, ettei valaisimia ole tarkoitus katsella vaan pääosassa on itse valaisimen tärkein funktio: tilan tai rakennuksen valaiseminen. Alla yksi esimerkki onnistuneesta sisävalaistuksesta, jossa valaisimet täyttävät tehtävänsä, viemättä kuitenkaan huomiota itse tilalta.

KT Interior referenssi, Turun Linna
Kuva: KT Interior referenssi, Turun linna.

 

Toisaalta voidaan puhua katseltavista valaisimista, ja arkkitehtonisiksi valaisimiksi tässä tuoteryhmässä voidaan mieltää selkeälinjaiset ja viimeistellyt valaisimet. Tällaiset valaisimet eivät vie liikaa huomiota rakennukselta itseltään, vaan tukevat linjakkaiden ja selkeiden tilojen rakenteita. Tässä artikkelissa keskitytään katseltaviin valaisimiin, jotka sopivat erityisesti modernien rakennusten sisävalaistusratkaisuiksi, ja samalla tuovat tilaan kuin tilaan tyylikkyyttä ja puhtaita muotoja.

Laadukkailla ja kestävän kehityksen mukaisilla valaisimillamme on helppo luoda tilaan mielenkiintoa ja parantaa tilojen käyttäjäkokemusta. Näissä valaisimissa on myös näköergonomiaan kiinnitetty erityistä huomiota, ja häikäisyn aiheuttamat epämukavuudet on minimoitu.

 

Regentin Milano Slim

360-asteen ympärisäteilevä toimistovalaisin

Regent Milano slim -valaisin arkkitehtoninen valaistus.

Regentin Milano Slim -tuoteperheen valaisimissa on erityisen pehmeä ja tasainen valo. Valaisimen runko on kauttaaltaan valoa pehmeästi hajottavaa materiaalia, jonka ansiosta valonjako on ympärisäteilevä, luoden tilan seinä- ja kattopinnoille valoisuutta.

Milano Slim -tuoteperheessä on riippu-, seinä– ja kattopintaan asennettavat mallit.

 

Regentin Stream

100% epäsuoravalaistus

Arkkitehtoninen valaistus Regent Stream -valaisin.

Regent Stream -valaisin on täysin uudenlaisen konseptin valaisin, jossa yleisvalaistus / korostusvalaistus saadaan aikaan 100 %:sti epäsuoralla valaistustavalla. Stream-valaisimien paras ominaisuus on sen luoman valaistuksen harmonisuus ja pehmeys, unohtamatta häikäisyn minimointia. Valaisin toimii parhaiten tiloissa, joissa on vaaleapintainen katto. Stream valaisin on erinomainen valinta kohteisiin, jonne halutaan häikäisemätöntä ja tasaista valaistusta ilman rakenteisiin kiinnitettäviä sähköasennuksia. Kohteessa olevat jäähdytyspaneelit tai betonikatto eivät ole tämän muuntojoustavan valaistusratkaisun tiellä.

Stream-tuoteperheessä on lattiavalaisimet kahdella eri rungon korkeudella, sekä pöytävalaisimet.

 

Regentin Torino

arkkitehtien valinta

Regent Torino kattovalaisin.

Torino-valaisin antaa laadukkaan ja pehmeän yleisvalaistuksen hyvin energiatehokkaasti. Valaisin antaa muotonsa ansiosta runsaasti hajavaloa, mikä lisää tilan valoisuuden tuntua.

Torino-tuoteperheessä on riippu-, seinä- ja kattopintaan asennettavat mallit.

 

Regentin Solo slim

monipuolinen tuoteperhe yleisvalaistukseen -myös IP44

Regent Solo Slim riippuvalaisin.

Regentin Solo Slim -valaisin on hyvin linjakas ja viimeistelty yleisvalaisin, joka ei vie liikaa huomiota itse tilalta. Solo Slim:in pelkistetty design, erinomainen valotehokkuus ja optiikka tekevät siitä laadukkaan ja ekologisen yleisvalaisimen.

Tuoteperheestä löytyy katto-, riippu-, ja uppovalaisimet.

 

Regentin Channel S -valoviiva

Run+ teknologia -valoviiva ilman häikäisysuojan katkoskohtia

Regen channel S -valoviiva.

Puhdaslinjaisen Channel S -valoviivajärjestelmän erikoisuutena on, että valaistusjärjestelmällä saadaan tehtyä jopa 24m valoviivaa ilman silmää häiritseviä häikäisysuojan katkoskohtia. Rullattava RUN-teknologiaa hyödyntävä häikäisysuoja on helposti katkaistavissa haluttuun pituuteen työmaalla. Valaisimessa on myös Regentin tuotteiden lailla taloudellisuus ja ergonomia huipussaan. Channel S on saatavana järjestelmänä haluttuun pituuteen sekä yksittäin asennettavina valaisimina.

Channel S -tuoteperheestä löytyy katto-, seinä-, uppo ja ripustettavat mallit

 Regent.

  Regent on sveitsiläinen valaisinvalmistaja, joka kuuluu Euroopan johtaviin valaisinvalmistajiin. Regentin tiukimmatkin laatukriteerit täyttävät valaisimet ovat hyvin viimeisteltyjä ja laadukkaita. Valaisimien valontuotto on aina laadukasta ja panostus tuotekehitykseen takaa markkinoiden energiatehokkaimmat tuotteet. Tämän sveitsiläisen valaisinvalmistajan vastuullis-arvojen ytimessä on tuotteiden energiatehokkuus, tuotteiden modulaarisuus ja pitkä elinikä. Sillä valaisimet tuottavat suurimman osan ympäristöpäästöistään elinkaarensa käyttövaiheessa, on energiatehokkuus yksi tärkeimmistä valintakriteereistä, kun halutaan tehdä vastuullinen valaisimien valinta.
  Suurin osa Regentin valaisimista on saanut ulkoisen sertifiointijärjestö Minergie®-sertifikaatin. Minergie® on sveitsiläinen standardi uusille ja saneeratuille rakennuksille, jonka painopisteenä on asukkaiden mukavuus kotona ja työpaikalla sekä energiatehokkuus. Laatumerkki myönnetään rakennuksille, palveluille ja tuotteille, jotka täyttävät standardin tiukat energiatehokkuus vaatimukset ja laatukriteerit.

   

  Miten voimme auttaa?

  Valaistuksen asiantuntijamme auttavat sinua mielellään löytämään parhaimmat ratkaisut. 

  Ota yhteyttä