Ajankohtaista

Herman Miller Ocean-Bound -kierrätysmateriaali

28.10.2021, KT Interior

 

Herman Millerin seuraava harppaus kohti kestävää kehitystä

Herman Miller on ollut mukana perustamassa NextWave Plastics -organisaatiota, joka kehittää ensimmäistä maailmanlaajuista ocean-bound -kierrätysmuovin toimitusketjun verkostoa. Ocean-bound -muovimateriaali on kerätty vesistöjen ja rantojen läheisyydestä, josta on valmistettu uudelleenkäytettävää raaka-ainetta. Herman Millerin pitkän aikavälin tavoitteena on lisätä kierrätysmateriaalien käyttöä vähintään 50 prosenttiin kaikesta käyttämästä materiaalista vuoteen 2030 mennessä ja yritys on sitoutunut jatkuvasti kestävään kehitykseen. NextWave jäsenyrityksiä ovat Herman Millerin lisäksi Dell Technologies, HP Inc, Humanscale, IKEA, Interface, CPI Card Group, Bureo, Solgaard ja Trek Bicycles.


Herman Miller lisää ocean-bound -kierrätysmuovia Aeron -työtuoleihin

Koko Aeron -tuolivalikoimassa tullaan jatkossa käyttämään ocean-bound -kierrätysmuovimateriaalia. Yksi Aeron -työtuoli sisältää 226,8 g – 1,13kg ocean-bound -kierrätysmuovimateriaalia, joka vastaa siis noin 23-114 muovipulloa. Aeron -työtuoleissa käytetty ocean-bound -muovimateriaali on peräisin Intiasta ja Indonesiasta. Aeron-työtuolien materiaalimuutosten ennustetaan vähentävän valtameriin päätyvää muovia yli 136 tonnia vuosittain, mikä vastaa noin 15 miljoonaa kertakäyttöistä muovipulloa. Kaikki Aeron -työtuolit ovat jopa 90 prosenttia kierrätettäviä ja sisältävät yli 50 prosenttia kierrätysmateriaalia.

 
Täysin sama Aeron tuoli, nyt vastuullisemmin valmistettuna. Ocean bound -kierrätysmateriaalia on käytetty mm. tuolin kehyksessä sekä koneiston suojakannessa.

 

Ocean-bound  -kierrätysmuovia Herman Millerin tuotteissa sekä pakkausmateriaaleissa

 

Ocean-bound -kierrätysmateriaalia tullaan jatkossa käyttämään Herman Miller Aeron -työtuoleissa, Sayl -työtuoleissa, uusimmasssa tekstiilimallisto Reveniossa ja uudessa OE1 Workplace -kokoelmassa. Herman Miller lisää ocean-bound -kierrätysmuovia palautettaviin lähetyslaatikoihin, sekä tuotteiden suojaamiseen tarkoitettuihin suojamateriaaleihin ja -pusseihin.

Sisällyttämällä ocean-bound -kierrätysmateriaalia tuotteisiin ja pakkausmateriaaleihin, Herman Miller arvio estävänsä vuosittain jopa 234 tonnin verran muoviroskan päätymisen mereen, eli suunnilleen 23 miljoonan muovipullon verran.

”Joka vuosi valtameriin päätyy noin 8 miljoonaa tonnia muovia. Tämä vastaa suunnilleen sitä, että joka minuutti mereen kaadetaan lavallinen muoviroskia”, sanoo Gabe Wing, Herman Millerin Director of Sustainability. ”Olemme liittyyneet NextWave -jäseneksi, jotta voimme aktiivisesti edistää valtameren muoviongelman ratkaisua ja se luo laajan verkon mahdollisuuksille, jota voimme käyttää hyväksi ja sisällyttää globaaleihin toimintoihimme. Olemme ylpeitä edistyksestämme, jonka olemme jo nyt saavuttaneet pakkausten ja tekstiilien parissa. Annamme materiaalille uuden elämän Aeron -tuolissa.”


Herman Miller Aeron Onyx matte uutuus väri.

Uudessa Herman Miller Aeron Onyx Ultra Matte -työtuolissa on käytetty ocean-bound  -kierrätysmateriaalia lähes 1,13kg. Kaikki Aeron -tuoteperheen tuotteet ovat jopa 90% kierrätettävissä ja sisältävät yli 50% kierrätysmateriaalia.  


Lue lisää uudesta Herman Miller Aeron Onyx Ultra Matte -työtuolista >>

 


Lähteet: Herman Miller Press Releases
Herman Miller Ocean Bound plastics


 

 

Herman Miller on yhdysvaltalainen kalustevalmistaja, joka on tunnettu erityisesti ergonomisista designtyötuoleista. Herman Millerin tuotevalikoimaan kuuluvat korkealaatuiset työtuolit, loungekalusteet, toimistokalusteet sekä valaisimia, joista kaikki soveltuvat niin julkitiloihin kuin kotiinkin. Esteettisten ja viimeisteltyjen tuotteiden takana on pitkä tuotekehitysprosessi sekä tutkimustyö yhdessä suunnittelijoiden ja ergonomia-asiantuntijoiden kanssa. HermanMiller on kalustesuunnittelun edelläkävijä, sillä kalusteiden suunnittelutyö ei pelkästään ulotu visuaalisiin tekijöihin vaan suunnittelutyössä on huomioitu käytettävyys, ergonomisuus, kestävyys sekä vihreät arvot.


Kerro miten voimme auttaa sinua luomaan ergonomisen työympäristön.

Ota yhteyttä