Kämärin sillat

Jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitetut Kämärin sillat ovat kolmen sillan kokonaisuus uljaissa koskimaisemissa Varkaudessa.

Siltojen valaistus on toteutettu käyttäen DALI-ohjauksessa olevia LED Puck WIDE -käsijohdevalaisimia, jotka ovat asennettu siltojen neliskanttisiin kaiteisiin. Koska sillat ovat paikoitellen jopa 4 metriä leveitä, valittiin valaisimiin leveä valonjako, jotka kahden metrin asennusvälillä täyttävät P5-valaistusluokan vaatimukset. Valaisimet ovat lisäksi kansainvälisen IK10-luokituksen mukaisia, mikä varmistaa niiden erinomaisen kestävyyden ilkivaltaa vastaan.

Pienikokoisilla ja energiatehokkailla LED Puck-valaisimilla on saatu luotua silloille visuaalisesti vaikuttava ja hienovarainen valaistus. Valaistut sillat luovat turvallisen ympäristön jalankulkijoille sekä luovat kaunista kontrastia ympäröivään metsäiseen luontoon.

Kuvat: Anni Heikkinen

Suunnittelija

Sweco Finland Oy

Vuosi

2021

Kämärin sillat, Varkaus

Siltojen kaiteet ovat neliönmalliset ja niihin integroitujen LED Puck-käsijohdevalaisinten selkeärajaiset valokeilat piirtävät tyylikkään, mutta turvallisen kulkuvalaistuksen silloille. Pienikokoisella ja energiatehokkailla valaisimilla on saatu sillan ylittäville jalankulkijoille ja pyöräilijöille riittävä ja turvallinen valaistus.

Kämärin sillat

Käsijohteisiin integroidut valaisimet korostavat sillan arkkitehtuuria sekä sen linjoja.

Kämärin sillat, Varkaus.

Back to top