Heurekan silta

Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heurekan silta on pyöräilyyn ja jalankulkuun tarkoitettu silta, joka ylittää Keravanjoen, yhdistäen tiedekeskus Heurekan sekä Tikkurilan rautatieaseman. Heurekan silta kunnostettiin loppuvuodesta 2023, jolloin muun muassa sillan valaistusta parannettiin käsijohteisiin asennetuilla LED Puck -valaisimilla.

Haasteena oli saavuttaa P4-luokan vaatimukset täyttävä, tasainen valaistus ilman tarpeetonta energiankulutusta. Kohteeseen asennettiin 114 kappaletta LED Puck SNAP -valaisinta leveällä valonjaolla. Leveän optiikan ansiosta valaisimet voitiin asentaa kahden metrin välein, mikä vähensi tarvittavien valaisimien määrää ja pienensi kokonaisenergiankulutusta.

Suunnittelija

Ramboll Oy

Vuosi

2023

Sillan valaisimet on suunnattu 25 asteen kulmaan sillan keskiosaa kohti, täyttäen näin P4-valaistusluokan tasaisuusvaatimukset. Hienovarainen kaiteeseen integroitu valaistusratkaisu ei häikäise kulkijoita, valaistuksen energiankulutus on minimoitu ja valoa saadaan juuri sinne, missä sitä tarvitaan. Heurekan silta on julistettu Vantaan omaksi rakkauden sillaksi, johon rakastavaiset voivat kiinnittää sillalle ikuista onnea symboloivia lemmenlukkoja, joita nyt myös uusi kaidevalaistus korostaa hienovaraisesti.

Heurekan silta, kaidevalaistus LED Puck -valaisimet.

Heurekan silta - valaistus.

Back to top